Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Terug in de Tijd

 

70 jaar promusica

70 jaar Pro Musica

Hoewel Pro Musica in november 2013 haar 70-jarig bestaan heeft gevierd, is het koor tot op de dag van vandaag nog steeds heerlijk jong en fris.

Ons koor telt in 2018 zo'n 50 actieve leden in vier stemgroepen.


Pro Musica geeft jaarlijks een concert in Bussum in theater Spant! of in een kerk, wanneer het programma daartoe aanleiding geeft. Daarnaast vinden er ook optredens plaats bij speciale gelegenheden.Repertoire

Het koor staat al van oudsher bekend om zijn brede repertoire: wij zingen klassieke muziek, maar ook musical en popmuziek en teksten in alle talen.


Natuurlijk zingen we in de moderne talen Engels, Frans, Duits, Spaans en Nederlands, maar wat dacht u van bijvoorbeeld het Swahili, Russisch of Hebreeuws?
Juist die afwisseling in het repertoire maakt Pro Musica zo bijzonder!

 

 

flyer 2009 pm evergreen concert klein      pm compleet concert feb 2014 info def

 

Concerten van de afgelopen jaren

2001   Mozart

2002   Pro Musical

2003   Pleasant Memories

2004   The Roaring Sixties

2005   Twinkling Christmas (met kinderkoor)

2006   The Joy Awaiting

2007   Tour around the world

2008   Musica Classica (Schubert en Vivaldi)

2009   Evergreen

2009   Heaven Rejoices

2010   Pezzáázz!

2011   Rutter Ramirez

2012   Donateursconcert 'Amuses'

2012   Praag concerten

2014   Renaissance, jubileumconcert 

dvd rutterramirez


 

Prachtige cd's en een dvd Rutter/Ramirez

 

1991  Kerstfeest met Pro Musica, 1993  Rejoice, 2002  Geliefde Geestelijke liederen en in 2005  The Joy Awaiting (Paasmusical van de Amerikaanse componist Ken Parker).

 

De cd-opname van The Joy Awaiting vond plaats in de Wisseloordstudio's te Hilversum.


Ter gelegenheid van ons 60-jarig jubileumconcertin theater Spant! (2003) werd voor koorleden een dvd gemaakt. Ook het Rutter Ramirezconcert eind 2011 is op dvd vastgelegd. Kijk en luister naar een fragment.


Van 1995 tot 1997 maakte het koor een aantal tournees naar Spanje, in 2003 werd Engeland bezocht en in 2006 Salzburg in Oostenrijk (beeldmateriaal Aad Slokker); hier een montage van dat concert van Gert Wouters.

 

Tijdens deze tournees zijn verschillende concerten gegeven op vaak heel bijzondere locaties. De concerten werden in de gastlanden met veel enthousiasme ontvangen.

 

 

mirjam praag 2012

2012: Praag

Maar liefst drie concerten in mei 2012. Exclusief voor onze donateurs vond op zondagmiddag 6 mei een muzikaal voorproefje plaats van onze concerten in Praag: het concert 'Amuses' in Theater Bussum.


Vervolgens reisde het koor af naar Praag voor een uitvoering in de Hussietenkerk en een concert in een van de meest bezienswaardige barokke monumenten van Europa, de prachtige Nikolaaskerk aan het Oude Stadsplein in Praag. Daar bleef geen enkele stoel onbezet.


Voor een impressie twee fragmenten uit een videoverslag van Edgar Broekman: Pro Musica Praag deel 1 en Pro Musica Praag deel 2, een gedeelte uit het 75 minuten durende concert in de Nikolaaskerk.

Ook gaf ons koor twee concerten bij Fortwerk IV tijdens 'Vele handen voor een doel' en sloot het jaar af samen met Crescendo met een Kerstconcert in een volle St Jozefkerk in Bussum.


pm compleet concert feb 2014 info def

2014: 'Renaissance' 70-jarig jubileumconcert

8 februari: de kalender zegt winter, buiten is het herfst, en wij zingen ons lenteconcert Renaissance. Dat noemen ze nou wishful thinking…


Het publiek in de uitverkochte Wilhelminakerk had er zin in, en het koor ook! Voor de pauze stond het Requiem van Fauré op het programma – prachtig, maar pittig. Er was flink aan gewerkt, maar voor kritische oren was wel te horen dat het koor van sommige stukken nog niet heel erg zeker was.


Na de pauze namen we echter revanche, om in Franse termen te blijven. Met nummers als Cantique de Jean Racine en Il est bel et bon bleven we een beetje in de Franse hoek, maar ook Duits en Engels rolden moeiteloos van de tongen. En geloof het of niet, een dag later lag een deel van het repertoire voor ons volgende concert alweer klaar. Ja, als je eenmaal op stoom bent moet je ook doorgaan! We verklappen nog even niets – houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor nieuws!


verslag: Birgit Gantzert

 


Pro Musica

Een actief koor met een zeer rijke geschiedenis!