Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

2011 Concert Rutter Ramirez

componisten
John Rutter en
Ariel Ramirez
 

zaterdag 12 november 2011 gaf Pro Musica een bijzonder concert in de Bussumse Jozefkerk.

Op het programma o.a. het Requiem van Rutter en de Missa Criolla van Ramirez; twee pittige en vooral heel verschillende stukken, maar zeer de moeite van het beluisteren waard!

sndra en sam


De Britse componist/organist en koordirigent John Rutter schrijft voornamelijk voor koren, in een heel eigen stijl. Zo gebruikt hij invloeden uit de Britse, Franse en Duitse koortradities en mixt die met sporen van popmuziek en jazz.

De Missa Criolla is misschien wel het bekendste werk van de vorig jaar overleden Argentijnse componist Ariel Ramirez. Hij had een grote voorliefde voor de eigen muziek van zijn land.

Toen in het Argentinië van de jaren 60 het verbod op missen in de volkstaal werd opgeheven heeft hij de Missa gecomponeerd. Daarbij maakte hij gebruik van de ritmes van indianen en creolen uit het land en van de instrumenten die zij van oudsher gebruikten.Naast onze eigen pianiste Sandra de Bruin namen maar liefst twee verschillende orkesten deel aan het concert in zeer diverse bezetting. Voor het Requiem was dat orgel, harp, cello, hobo, fluit, pauken en klokkenspel en voor de Missa werd het koor ondersteund door Alvaro Pinto en Renato Freggang met authentieke Argentijnse instrumenten.

Behalve de Missa zong Pro Musica ook nog een ander werk van Ramirez: de kerstcantate Navidad Nuestra. Voor een impressie kijk naar een fragment uit de DVD registratie.

Ook vanuit de zaal zijn opnames gemaakt, te vinden op internet onder 'Pro Musica Bussum Choir' Een paar korte fragmenten van dit concert in de Sint Jozefkerk in Bussum staan hier of klik op Gloria Dios (Missa Criolla)
Na afloop van dit concert namen we na zeven jaar trouwe dienst afscheid van onze vaste pianiste Sandra de Bruin.We zullen haar zeker missen en zij vast ook onze dropjes, druifjes, kadootjes, gezelligheid en goed getimede grapjes.Lieve Sandra, heel veel dank voor zoveel jaren fantastische inzet.

Namens ons allemaal, het ga je goed !


vriend...