Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

2009 Evergreen concert


Op zondag 26 april 2009 werd ‘s morgens het podium opgebouwd in Theater SPANT! zodat  ’s avonds het jubileumconcert ter gelegenheid van 65 jaar Pro Musica kon plaatsvinden. Terwijl het koor ’s middags nog een generale repetitie heeft wordt door de techniek hard gewerkt aan de belichting, het geluid en het in beeld brengen van de diapresentatie.

Zonder onze vaste koorstelling is het even zoeken naar een goede opstelling van de koorleden en ons begeleidende combo van onze vaste begeleidster Sandra de Bruin. Iedereen zal toch de dirigent moeten kunnen zien!


Tegen 20.00 uur stroomt de zaal vol met publiek en kan het genieten gaan beginnen. Eerst werd onder andere een diapresentatie getoond over 65 jaar Pro Musica. Mocht u dit gemist hebben of nog eens op uw gemak willen kijken: een groot deel van de daar gebruikte foto’s kunt u terug zien in ons digitale fotoalbum elders op deze website.


De presentatie van deze avond was in handen van Maarten Vonk jr., zoon van één van de koorleden. Het programma was opgebouwd in blokjes die steeds werden afgesloten met een stuk dat door het publiek meegezongen kon worden. Achtereenvolgens kwamen langs de blokjes klassiek, evergreens, musical, Nederlands, Pop en Pro Musica op reis. Hierdoor werd een leuk en afwisselend concert neergezet waarbij het geheel muzikaal gezien in de vakbekwame handen was van dirigent Sam ten Velden.


Dat het concert ook door het publiek gewaardeerd werd bleek uit de reacties, alsmede uit een prachtige recensie in de krant! Bovendien zag het koor er geweldig fris uit in zwart-witte kleding met appelgroene accenten!