Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

2007 Tour around the world

Zondagavond 18 februari 2007 was een bijzondere avond. Pro Musica maakte een "Tour Around the World" en dat in één avond! In een gezellig vol Spant in Bussum ging reisleider Rob Numan van reisorganisatie Reislust het koor voor langs de mooiste plekjes ter wereld.

We vertrokken om 20.15 uur vanuit Amsterdam naar Rusland. Na een kort bezoek aan de Middellandse Zee en Spanje, namen we deel aan het Hanukah-feest in Israel. Vervolgens ging de reis naar Azie en deden we   bijvoorbeeld Korea, de Filippijnen en Indonesië aan. Na het opzwepende ritme van de muziek in Zuid-Amerika kregen we wat tijd voor onszelf.

Na deze rustpauze vertrokken we vanuit Puerto Rico naar Amerika en al liftend gingen we eerst naar San José, vervolgens door Oklahoma en droomden we onderweg ook nog van Califonia.
Eenmaal aangekomen in Afrika, waar we werden verwelkomd door de Leeuwenkoning, deden we respectievelijk Zuid-Afrika, de taalgebieden Swahili en Yoruba aan in Nigeria. Via Ierland brachten we nog een kort bezoek aan Parijs om vervolgens weer in Amsterdam terug te komen.

Bij het zingen van "Tulpen uit Amsterdam" kreeg Herman Emmink een prachtige bos tulpen, aangezien hij het lied 50 jaar geleden op de plaat heeft gezet.

Heel bijzonder om als koor op één avond nummers in zoveel verschillende talen te zingen. Van het swingende Takadamu (in het Swahili, uit Afrika), het vrolijke Hanerot Halalu (in het Hebreeuws, lied voor het Chanoekafeest, uit Israel) tot het lieve Dandansoy (uit de Filippijnen) en El Oechnjem (in het Russisch, lied van de Wolga-slepers).

Al met al een gedenkwaardige, warme en sfeervolle avond, natuurlijk weer onder vakkundige leidingvan dirigent Sam ten Velden. De begeleiding van in handen van een combo met onze vaste begeleidster Sandra de Bruin op piano, Huub van der Velde op bas, Rombout Stoffers op drums en accordeon en Marthje Nieuwenhuijs op percussie.