Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

2008 Concert Musica Classica


Zaterdag 19 april 2008 was het eindelijk zover. Overdag nog een laatste repetitie met orkest en alle solisten, want 's avonds moest het gebeuren. De kerk werd sfeervol aangekleed met bloemstukken gestoken in de stijl zoals bekend was ten tijde van Schubert en Vivaldi. Op de grond lagen rozenblaadjes en iedereen werd welkom geheten door vier lieftallige jongedames gestoken in kostuums uit die tijd.


Ruim voor half acht stroomde het publiek de St. Jozefkerk in Bussum al binnen om vooral een goed plekje in de kerk te bemachtigen. Het klassieke concert Musica Classica kon beginnen. Terwijl het geweldige orkest uit Hilversum, Musica Instrumentalis, al op zijn plek zat, begeleidden de heren van het koor koordames naar hun plek op het podium voorafgegaan door twee lakeien.


Maanden oefenden de koorleden op de stukken van Schubert en Vivaldi en het resultaat mocht er zijn. Het concert begon met het Ave Verum van Mozart gevolgd door de Missa in G dur van Schubert. Solisten waren Maja Roodveldt, Tim Kuypers en Eelke van Koot. In de pauze deelden de jongedames mooi ingepakte snoepjes uit in zakjes tule.


Na de pauze werd het Gloria van Vivaldi uitgevoerd met als solisten wederom Maja Roodveldt, nu samen met Jolande van Nijen en Stefanie Vink. Het publiek beloonde het koor en de solisten na afloop met een enthousiaste staande ovatie en er waren heel veel positieve reacties na afloop te horen van de toeschouwers.

Na een gezellige nazit in de kerk, ging iedereen voldaan weer huiswaarts.